Du er her: Forside » Batch# » Batch #1056; JuleNelson

Batch #1056; JuleNelson

Beskrivelse

Snart slutt på året og da skal det ryddes i humle. Denne IPAn er det så mye humle i så vegetarianerene burde applaudere 🙂

Maltet til dette brygget ble kvernet hos Litebrygg. Han har en Ss Brewtech Mill, og det var en morsom kvern. Rask og lydløs og ett stort kammer for malt. Spennende å se på meskeeffektiviteten i forhold til min Monster Mill.

Litebrygg er en bryggebutikk (hjemmeside | Facebook) i Sarpsborg som åpnet høsten 2022. Etter mange år uten en lokal bryggebutikk ønsker jeg Aleksander mer enn lykke til. Særp trenger dere 🙂


 

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
34 l 90 min 67.2 7.4 SRM 1.057 1.01 6.33 %

Malt

Navn Mengde %
Pale Ale Malt 8 kg 91.95
Wheat Malt 300 g 3.45
Crystal Malt 60L 200 g 2.3
Flaket havre 200 g 2.3

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Magnum 67 g 1 min Boil Pellet 12
Willamette 51 g 1 min Boil Pellet 5.5
Mount Hood 44 g 1 min Boil Pellet 6
Nelson Sauvin 100 g 30 min Aroma Pellet 12
Galena 78 g 30 min Aroma Pellet 14.2
Centennial 75 g 30 min Aroma Pellet 10
Idaho #7 40 g 30 min Aroma Pellet 13.4
Amarillo 30 g 30 min Aroma Pellet 9.2
Citra 20 g 30 min Aroma Pellet 12
Simcoe 20 g 30 min Aroma Pellet 13
Nelson Sauvin 150 g 3 dager Dry Hop Pellet 12
Galaxy 100 g 3 dager Dry Hop Pellet 16.4
Simcoe 54 g 3 dager Dry Hop Pellet 13
Idaho #7 41 g 3 dager Dry Hop Pellet 13.4
Galena 35 g 3 dager Dry Hop Pellet 14.2
Citra 20 g 3 dager Dry Hop Pellet 12

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Calcium Chloride (CaCl2) 1 g 0 min Mash Water Agent
Canning Salt (NaCl) 6 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt (MgSO4) 3 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum (CaSO4) 11 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 8 ml 0 min Mash Water Agent

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
Voss Kveik Lallemand (LalBrew) 80% 25°C - 40°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 65°C 90 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 5 Dager: 35°C
Secondary 2 Dager: 4°C
Aging 0 Dager: 0°C

 

Nedlastinger & lenker

Brewfather URL

Se oppskriften hos Brewfather


 

Legg igjen en kommentar