3 siste batcher

Batch #1092;
Absolutt KveikIPA
Batch #1093;
HelHvete
Batch #1094;
Gårdsøl
Status: Drikkeklar
Status: Gjæring
36,58% ferdig
Status: Gjæring
11,58% ferdig

Jeg bygger for tiden om sidene, og feil og mangler kan oppstå!!

Du er her: Forside » Batch# » Batch #1081 - 1089; Cider

Batch #1081 - 1089; Cider

Beskrivelse

Vi har vært så heldige å få tilgang til råsaft av epler fra Borgebund Gård i Råde, og da skal det testes cider. De ciderene vi har testet før, har ikke blitt stor suksess. Sikker pga at råstoffet da har vært eplesaft fra butikken. Er ikke så lett å lage gull av gråstein…..
Apropos gull. Denne råsaften fra Borgebund er noe av det beste jeg har smakt.

Tilsammen har vi satt 9 batcher à 30 liter, og vi har testet med forskjellige sukkermengder for søtning, og i noen har vi tilsatt jordbær eller bjørnebær for smak.

Siden vi er litt ferske på cider, fikk vi meget gode råd fra Øyvind Bjørkum.

Dette blir en fellespost for alle ciderbatchene

Batch 1081
Epler: 33 liter Holsteiner Cox
OG: 1.061
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 0 gram
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 7,6%

Batch 1082
Epler: 33 liter Holsteiner Cox
OG: 1.061
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 7,5 gram pr liter
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 7,6%

Batch 1083
Epler: 33 liter Holsteiner Cox
OG: 1.061
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 15 gram pr liter
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 7,6%

Batch 1084
Epler: 33 liter Santana
OG: 1.055
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 0 gram
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 7,3%

Batch 1085
Epler: 33 liter Santana
OG: 1.055
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 4 gram pr liter
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 7,3%

Batch 1086
Epler: 33 liter Santana
OG: 1.055
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 0 gram
Tilsetninger: 2kg norske jordbær (tørrhumle), 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 7,3%

Batch 1087
33 liter Bjørnebær
OG: 1.036
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 0 gram
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 4,7%

Batch 1088
16,5 liter Bjørnebær og 16,5 liter Santana eple
OG: 1.046
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 0 gram
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 6%

Batch 1089
6,6 liter Bjørnebær og 26,4 liter Santana eple
OG: 1.051
Gjær: Kveik
Sukker for søtning: 0 gram
Tilsetninger: 5 gram Sorbisat og 5 gram Campden
FG: 1.000
ABV: 6,7%

Legg igjen en kommentar