3 siste batcher

Batch #1092;
Absolutt KveikIPA
Batch #1093;
HelHvete
Batch #1094;
Gårdsøl
Status: Drikkeklar
Status: Gjæring
36,70% ferdig
Status: Gjæring
11,70% ferdig

Jeg bygger for tiden om sidene, og feil og mangler kan oppstå!!

Du er her: Forside » Batch# » Batch #1059; Mandarin SHPA

Batch #1059; Mandarin SHPA

Beskrivelse

Mandarin SHPA (Single Hop Pale Ale) er en Pale Ale der jeg skal teste 2 nye ingredienser.
Humlen er fra Tyskland og heter Mandarina Bavaria. Denne skal gi en både smak og aroma av mandarin.
Gjæren er norsk Voss kveik. Denne har jeg i utgangspunktet brygget med før. Nå har ett norsk laboratorium, Kveik Yeastery, renset denne slik at den er så nærme orginalen som mulig, men uten evt forurensinger. Denne gjæren har fruktige toner av appelsin og sitrus, og vil fremheve aromaen og smaken fra humlen.

Gjæres på 35 grader i 4 dager, og cold crashes 2 dager for tapping.

Gjær og humle er kjøpt hos Litebrygg i Sarpsborg som er min lokale bryggebutikk.

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
34 l 90 min 29.9 5.4 SRM 1.056 1.01 6.19 %

Malt

Navn Mengde %
Pilsner 2-Row 8.2 kg 91.11
Chateau Biscuit 200 g 2.22
Flaket havre 200 g 2.22
Wheat Malt 200 g 2.22
Carahell 100 g 1.11
Caramunich III 100 g 1.11

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Mandarina Bavaria 46 g 20 min Boil Pellet 8.7
Mandarina Bavaria 10 g 15 min Boil Pellet 8.7
Mandarina Bavaria 10 g 10 min Boil Pellet 7.8
Mandarina Bavaria 10 g 5 min Boil Pellet 7.8
Mandarina Bavaria 124 g 10 min Aroma Pellet 7.8
Mandarina Bavaria 200 g 4 dager Dry Hop Pellet 7.8

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Calcium Chloride (CaCl2) 1 g 0 min Mash Water Agent
Canning Salt (NaCl) 1 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum (CaSO4) 6 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 6 ml 0 min Mash Water Agent

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
Sigmund Gjernes, Voss (#1) Norwegian Farmhouse Kveik 80% 39°C - 45°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 68°C 90 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 4 Dager: 35°C
Secondary 2 Dager: 4°C
Aging 0 Dager: 0°C

Notater

This recipe will give you a nice and clean smash pale ale. The Mandarina Bavaria it's a fantastic hop with a deep aroma combined in citrus, spice, piny. The pale ale Maris Otter instead will support the big hop flavour in mouth with a solid crisp end of the sip.

Cheers

Nedlastinger

Legg igjen en kommentar