Du er her: Forside » Batch# » Batch #1045; Raspilla Sour

Batch #1045; Raspilla Sour

Beskrivelse

En helt ny ølstil skal testes. Surøl. Ikke en ren surøl, men mer mot Berliner Weisse. Dog ikke helt sikker på om dette er den korrekte ølstilen...
I denne skal jeg tilsette 2,5 kg bringebær som er pasteurisert på 80 grader, og most med stavmikser. I tillegg skal det inn 750 gram laktose og 5 gram vanilje. Forhåpentligvis vil laktosen utjevne noe av surheten, og gi fylde til det ferdige ølet.
Denne gjæres med tørrgjæren Philly Sour .


 

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
25 l 60 min 7.7 4.1 SRM 1.053 1.018 4.73 %

Malt

Navn Mengde %
Pale Ale 2.25 kg 39.13
Wheat Malt 2.25 kg 39.13
Milk Sugar (Lactose) 750 g 13.04
Wheat Flaked 500 g 8.7

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Hallertauer Mittelfrueh 30 g 15 min Boil Pellet 4

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Calcium Chloride (CaCl2) 1 g 0 min Mash Water Agent
Canning Salt (NaCl) 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt (MgSO4) 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum (CaSO4) 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Vanilje 5 g 0 min Flameout Other
Bringebær 2500 g 0 min Secondary Flavor

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
Philly Sour Lallemand (LalBrew) 80% 0°C - 0°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 66°C 60 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 14 Dager: 25°C
Secondary 2 Dager: 4°C
Aging 7 Dager: 4°C

Notater

Varm opp bringebær til 80 grader. Mos dem med stavmikser. Tilsett laktose og vanilje

 

Nedlastinger & lenker

Brewfather URL

Se oppskriften hos Brewfather


 

Legg igjen en kommentar