Beskrivelse
En helt ny ølstil skal testes. Surøl. Ikke en ren surøl, men mer mot Berliner Weisse. Dog ikke helt sikker på om dette er den korrekte ølstilen...
I denne skal jeg tilsette 2,5 kg bringebær som er pasteurisert på 80 grader, og most med stavmikser. I tillegg skal det inn 750 gram laktose og 5 gram vanilje. Forhåpentligvis vil laktosen utjevne noe av surheten, og gi fylde til det ferdige ølet.
Denne gjæres med tørrgjæren Philly Sour .
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
25 l | 60 min | 7.7 | 4.1 SRM | 1.053 | 1.018 | 4.73 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pale Ale | 2.25 kg | 39.13 |
Wheat Malt | 2.25 kg | 39.13 |
Milk Sugar (Lactose) | 750 g | 13.04 |
Wheat Flaked | 500 g | 8.7 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 30 g | 15 min | Boil | Pellet | 4 |
Diverse
Navn | Mengde | Tid | Step | Type |
---|---|---|---|---|
Calcium Chloride (CaCl2) | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Canning Salt (NaCl) | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt (MgSO4) | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum (CaSO4) | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Vanilje | 5 g | 0 min | Flameout | Other |
Bringebær | 2500 g | 0 min | Secondary | Flavor |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Philly Sour | Lallemand (LalBrew) | 80% | 0°C - 0°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Hovedmesk | 66°C | 60 min |
Utmesk | 78°C | 10 min |
Gjæring og Karbonering
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primary | 14 Dager: | 25°C |
Secondary | 2 Dager: | 4°C |
Aging | 7 Dager: | 4°C |
Notater
Varm opp bringebær til 80 grader. Mos dem med stavmikser. Tilsett laktose og vanilje |
Nedlastinger & lenker