3 siste batcher

#N/A#N/A#N/A
Status:
Status:
Status:
Du er her: Forside » Batch# » Batch #1044; Amber Bjørkesevje

Batch #1044; Amber Bjørkesevje

Beskrivelse

Hver vår når bjørka begynner å spire, sildrer det sevje fra røttene og til tretoppen. Denne sevja inneholder litt sukker (glukose og sukrose), mineraler og vitaminer. Les mer hos Plukkselv og Store Norske Leksikon.
Jeg har nå tappet 50 liter sevje, og i dette brygget skal jeg erstatte alt vann med sevje.

Jeg landet på en Amber Ale. Dette er ett øl med lite humle, og der malten er i sentrum. Til tørrhumling skal det også tilsettes 200 gram med ristede hasselnøtter.
Dette ølet har jeg brygget en del ganger tidligere, så det blir spennende om jeg vil kjenne forskjell.

OG sevje målte jeg til 1.007.

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
36 l 90 min 25 15.9 SRM 1.062 1.018 6.02 %

Malt

Navn Mengde %
Pale Ale 3.65 kg 40.56
Pilsner 2-Row 3.65 kg 40.56
Amber Malt 600 g 6.67
Caramunich III 350 g 3.89
Chateau Special B 350 g 3.89
Biscuit 200 g 2.22
Oats, Flaked 200 g 2.22

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Magnum 25 g 30 min Boil Pellet 12
Amarillo 85 g 2 min Boil Pellet 9.2
Amarillo 75 g 10 dager Dry Hop Pellet 9.2

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Gjærnæring 10 g 10 min Boil Other
Hazelnut 200 g 0 min Secondary Flavor

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
Pacific Ale (WLP041) White Labs 73% 0°C - 0°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 66°C 90 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 4 Dager: 18°C
Secondary 10 Dager: 20°C
Aging 7 Dager: 4°C

Notater

Alt vann er erstattet med bjørkesevje

Legg igjen en kommentar