Beskrivelse
Høsten er her, og da er det på tide å fylle opp beholdningen etter sommeren 🙂
I dag brygges en Gårdsøl
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
36 l | 90 min | 34.4 | 5.4 SRM | 1.073 | 1.012 | 8.43 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pale Ale | 3.4 kg | 36.36 |
Pilsen | 3.4 kg | 36.36 |
Maize, Flaked | 1.7 kg | 18.18 |
Sugar, Table (Sucrose) | 300 g | 3.21 |
Oats, Flaked | 200 g | 2.14 |
Wheat | 200 g | 2.14 |
Caramunich III | 150 g | 1.6 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Mt. Hood | 35 g | 70 min | Boil | Pellet | 6 |
Simcoe | 20 g | 55 min | Boil | Pellet | 13 |
Cascade | 155 g | 5 min | Boil | Pellet | 5.3 |
Cascade | 115 g | 1 min | Boil | Pellet | 5.3 |
Cascade | 235 g | 10 min | Dry Hop | Pellet | 5.3 |
Diverse
Navn | Mengde | Tid | Step | Type |
---|---|---|---|---|
Epsom Salt (MgSO4) | 5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum (CaSO4) | 6 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 8 ml | 0 min | Mash | Water Agent |
Gjærnæring | 10 g | 5 min | Boil | Other |
Ascorbic Acid (Askorbinsyre) | 11 g | 0 min | Secondary | Other |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Abbey Ale (WLP530) | White Labs | 78% | 0°C - 0°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Hovedmesk | 63°C | 50 min |
Hovedmesk | 68°C | 25 min |
Hovedmesk | 73°C | 15 min |
Utmesk | 78°C | 10 min |
Gjæring og Karbonering
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primary | 5 Dager: | 21°C |
Secondary | 9 Dager: | 23°C |
Aging | 7 Dager: | 25°C |
Nedlastinger & lenker