Beskrivelse
Ny variant av Amber Ale jeg har brygget noen ganger tidligere.
Denne gang tilsatt jeg 200g flaket havre for å få litt mer fylde, og 200g røstede hasselnøtter etter stormgjæring for mer smak.
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
36 l | 90 min | 27.4 | 16.2 SRM | 1.067 | 1.022 | 6.22 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pale Ale | 7.3 kg | 77.66 |
Amber Malt | 600 g | 6.38 |
Sugar, Table (Sucrose) | 400 g | 4.26 |
Caramunich III | 350 g | 3.72 |
Chateau Special B | 350 g | 3.72 |
Oats, Flaked | 200 g | 2.13 |
Victory Malt | 200 g | 2.13 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Magnum | 30 g | 30 min | Boil | Pellet | 12 |
Amarillo | 85 g | 2 min | Boil | Pellet | 9.2 |
Amarillo | 75 g | 10 min | Dry Hop | Pellet | 9.2 |
Diverse
Navn | Mengde | Tid | Step | Type |
---|---|---|---|---|
Calcium Chloride (CaCl2) | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum (CaSO4) | 4 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 5 ml | 0 min | Mash | Water Agent |
Gjærnæring | 10 g | 10 min | Boil | Other |
Hazelnut | 200 g | 1 min | Secondary | Flavor |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Pacific Ale (WLP041) | White Labs | 68% | 0°C - 0°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Hovedmesk | 65°C | 90 min |
Utmesk | 78°C | 10 min |
Gjæring og Karbonering
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primary | 4 Dager: | 18°C |
Secondary | 10 Dager: | 20°C |
Aging | 7 Dager: | 4°C |