Beskrivelse
På tide å få brygget igjen. For lenge siden sist.
Årets første brygg blir en Pale Ale med Centennial og Citra. I tillegg noen gram laktose.
Gjæres med en hazy gjær fra White Labs, WLP067
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
36 l | 90 min | 39.6 | 7.4 SRM | 1.06 | 1.013 | 6.38 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pale Ale | 7.2 kg | 85.21 |
Wheat Malt | 400 g | 4.73 |
Milk Sugar (Lactose) | 250 g | 2.96 |
Caramunich III | 200 g | 2.37 |
Oats, Flaked | 200 g | 2.37 |
Victory Malt (biscuit) | 200 g | 2.37 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Centennial | 25 g | 30 min | Boil | Pellet | 8 |
Citra | 25 g | 30 min | Boil | Pellet | 12 |
Citra | 35 g | 10 min | Boil | Pellet | 12 |
Centennial | 15 g | 10 min | Boil | Pellet | 8 |
Citra | 50 g | 4 dager | Dry Hop | Pellet | 12 |
Diverse
Navn | Mengde | Tid | Step | Type |
---|---|---|---|---|
Calcium Chloride (CaCl2) | 5.6 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Canning Salt (NaCl) | 3.7 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt (MgSO4) | 3.1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gypsum (CaSO4) | 6.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 5 ml | 0 min | Mash | Water Agent |
Gjærnæring | 10 g | 10 min | Boil | Other |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Coastal Haze Ale Blend (WLP067) | White Labs | 82% | 0°C - 0°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Hovedmesk | 67°C | 90 min |
Utmesk | 78°C | 10 min |
Gjæring og Karbonering
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primary | 14 Dager: | 20°C |
Secondary | 2 Dager: | 4°C |
Aging | 7 Dager: | 4°C |