3 siste batcher

#N/A#N/A#N/A
Status:
Status:
Status:
Du er her: Forside » Batch# » Batch #1019; Låvenissens Julebuljong

Batch #1019; Låvenissens Julebuljong

Beskrivelse

I år går jeg for 2 litt forskjellige juleøl. Først ut er Låvenissens Julebuljong, og i denne batchen skal ha i litt mer humle (Willamette) og smakstilsetninger for mer smak. I tillegg mesker jeg på litt høyere temperatur for å sitte igjen med mer restsødme. Dumper også i noen gram med sukker for å få opp ABV ett par hakk 🙂

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
35 l 90 min 28.8 24.9 SRM 1.073 1.023 6.98 %

Malt

Navn Mengde %
Pilsner 2-Row 7 kg 73.68
Caraamber 850 g 8.95
Caramunich III 550 g 5.79
Special B Malt 350 g 3.68
Sukker (Sucrose) 300 g 3.16
Carafa Special I 250 g 2.63
Flaket havre 200 g 2.11

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Willamette 100 g 30 min Boil Pellet 4.8
Willamette 50 g 15 min Boil Pellet 4.8
Willamette 50 g 5 min Boil Pellet 4.8

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Zink 0.3 g 10 min Boil Other
Appelsinskall Raspet 20 g 5 min Boil Flavor
Gjærnæring 10 g 5 min Boil Other
Ingefær Tørket 20 g 5 min Boil Flavor
Koriander Hel 20 g 5 min Boil Flavor

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
English Ale (WLP002) White Labs 70% 0°C - 0°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 67°C 90 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 5 Dager: 21°C
Secondary 5 Dager: 22°C
Aging 2 Dager: 4°C

Legg igjen en kommentar