Beskrivelse
Våren er i anmasj, og da er det fint med en enkel pale ale.
Oppskrift fra David Heath
Gjæres med Voss kveik på 35 grader
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
35 l | 90 min | 47.9 | 5.2 SRM | 1.052 | 1.009 | 5.75 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pale Ale | 4 kg | 48.78 |
Pilsen Malt | 4 kg | 48.78 |
Melanoidin | 200 g | 2.44 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Centennial | 25 g | 60 min | Boil | Pellet | 8.4 |
Amarillo | 30 g | 10 min | Boil | Pellet | 9.2 |
Centennial | 30 g | 10 min | Boil | Pellet | 8.5 |
Amarillo | 30 g | 5 min | Boil | Pellet | 9.2 |
Centennial | 30 g | 5 min | Boil | Pellet | 8.5 |
Centennial | 50 g | 15 min | Aroma | Pellet | 8.5 |
Amarillo | 40 g | 15 min | Aroma | Pellet | 9.2 |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Voss Kveik (OYL-062) | Omega | 79% | 0°C - 0°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Temperature | 65°C | 90 min |
Mash Out | 78°C | 10 min |
Gjæring og Karbonering
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primary | 4 Dager: | 35°C |
Aging | 0 Dager: | 0°C |
Notater
Classic APA as shown within this Youtube video:- https://youtu.be/QV7z3tse0-4 |
Nedlastinger & lenker
Brewfather PDF
Brewfather XML
Brewfather URL
Se oppskriften hos Brewfather