Ingredienser
4 dl mesk (tørr)
3 dl sammalt hvete
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 1/2 ts salt
1 ss havsalt (frovt)
7 dl vann
- Bland alt det tørre i en bolle, bortsett fra havsaltet. Tilsett væsken og bland det til en tykk røre
- Spre røren jevnt utover 2 langpanner (stekebrett) med bakepapir. Det er viktig at det er jevnt fordelt, slik at knekkebrødene blir jevne og sprø.
Strø havsaltet jevnt over - Rut dem opp med kniv eller pizzarulle, før de settes i forvarmet ovn på 160 grader i 1 time og 20 min. Det er en fordel om det er en varmluftsovn, men vanlig ovn går også.
Om du steker begge platene samtidig, bør platene bytte plass halvveis i steketiden. - Avkjøl på risk før de brytes opp å legges i en tett pose eller boks for oppbevaring