3 siste batcher

#N/A#N/A#N/A
Status:
Status:
Status:
Du er her: Forside » Veiledninger » DoItYourself » Pneumatisk kapselpåsetter

Pneumatisk kapselpåsetter

Hva er en pneumatisk kapselpåsetter?

En pneumatisk kapselpåsetter er en maskin som korker flasker ved hjelp av lufttrykk. Istedenfor å bruke håndmakt for å presse på korkene, gjør en kompressor jobben.

Pneumatisk kapselpasetter 2

Hvorfor?

Da vi startet med ølbrygging, kjøpte vi en manuell kapselpåsetter som vist på bilde til høyre. Den fungerte bra de 3 første batchene (ca 130 flasker) også bøyde den armen vi presser på korken seg. Etter batch #4 var den helt ødelagt. Vi kom da over ett innlegg på Facebook der en hadde bygd seg sin egen luftstyrte kapselpåsetter, og vi fikk lyst til å gjøre det samme.

Inntill vi fikk bygd denne pneumatiske, måtte vi jo ha noe annet å korke med. Og vi bør ha en manuell i reserve hvis den pneumatiske stopper. Det er kritisk å få på korkene når en først har begynt. Så da kjøpte vi en kapselpåsetter. Den fungerer helt OK, men det går litt tregt å korke, og det blir tungt hvis det er mange flasker. Også er det jo morro å bygge litt og 🙂

Deleliste

I tillegg trenger du ett 26mm kapselhode som må monteres på sylinderen. Vi brukte det som sto på den første manuelle kapselpåsetteren vi kjøpte. Men jeg vil tro at f.eks dette kapselhode fra Petit Agentur vil fungere.

Så trenger du ett stativ. Dette bygde/sveiset/skrudde vi sammen av 1cm stålplater. Her kan du nok også bruke materialer du har liggende. F.eks 2″4. Det bør være stødig da du skal presse på korkene med mellom 4 og 6 bars trykk.

Første prøvekorking

Torsdag 07. januar skulle vi korke 3 batcher (ca 130 flasker) og vi hadde på forhånd skrudd fast kapselpåsetteren så den sto helt rolig. I bunn hadde vi lagt en 2″4 slik at flaskene fikk riktig høyde, og 2 stk vinkeljern i bak-kant for at flaskene sto rett sted.

Og som du kan se på videoen, fungerte dette helt perfekt

Legg igjen en kommentar