Beskrivelse
De 2 siste batchene dette året blir en IPA jeg har kalt NissepIPA. De blir akkurat ferdig til julefreden senker seg....
En GODT humlet IPA med 5 forskjellige humler, og totalt over 24 g humle pr liter ferdig øl. Noe tilsettes i kok, noe i whirpool og noe som tørrhumling.
Som en liten rosin i pølsa?, tilsettes også 500 g mangopurè som tørrhumling. Tipper dette blir en smaksbombe
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
35 l | 90 min | 108.1 | 7.2 SRM | 1.062 | 1.012 | 6.8 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pilsner 2-Row | 8.1 kg | 90 |
Victory Malt (biscuit) | 500 g | 5.56 |
Oats, Flaked | 200 g | 2.22 |
Special B Malt | 100 g | 1.11 |
Wheat Malt | 100 g | 1.11 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Galena | 25 g | 60 min | Boil | Pellet | 14.2 |
Chinook | 50 g | 30 min | Boil | Pellet | 13 |
Centennial | 100 g | 5 min | Boil | Pellet | 10 |
Ekuanot | 50 g | 5 min | Boil | Pellet | 15 |
Centennial | 150 g | 30 min | Aroma | Pellet | 10 |
Summit | 50 g | 30 min | Aroma | Pellet | 17 |
Centennial | 200 g | 5 min | Dry Hop | Pellet | 10 |
Citra | 100 g | 5 min | Dry Hop | Pellet | 12 |
Diverse
Navn | Mengde | Tid | Step | Type |
---|---|---|---|---|
Canning Salt (NaCl) | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt (MgSO4) | 6 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 23 ml | 0 min | Mash | Water Agent |
Slaked Lime (Ca(OH)2) | 8 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Gjærnæring | 10 g | 10 min | Boil | Other |
Mangopurè | 500 g | 0 min | Secondary | Flavor |
Ascorbic Acid (Askorbinsyre) | 10 g | 0 min | Secondary | Other |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Coastal Haze Ale Yeast Blend (WLP067) | White Labs | 75% | 0°C - 0°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Hovedmesk | 66°C | 90 min |
Utmesk | 78°C | 10 min |
Gjæring og Karbonering
Steg | Tid | Temp |
---|---|---|
Primary | 14 Dager: | 20°C |
Secondary | 2 Dager: | 4°C |
Aging | 7 Dager: | 10°C |