Beskrivelse
Mandarin SHPA (Single Hop Pale Ale) er en Pale Ale der jeg skal teste 2 nye ingredienser.
Humlen er fra Tyskland og heter Mandarina Bavaria. Denne skal gi en både smak og aroma av mandarin.
Gjæren er norsk Voss kveik. Denne har jeg i utgangspunktet brygget med før. Nå har ett norsk laboratorium, Kveik Yeastery, renset denne slik at den er så nærme orginalen som mulig, men uten evt forurensinger. Denne gjæren har fruktige toner av appelsin og sitrus, og vil fremheve aromaen og smaken fra humlen.
Gjæres på 35 grader i 4 dager, og cold crashes 2 dager for tapping.
Gjær og humle er kjøpt hos Litebrygg i Sarpsborg som er min lokale bryggebutikk.
Nedlastinger
BrewFather PDF
BrewFather XML
BrewFather URL
Se også
ABV, kalorier og utgjæringsprosent
20.11.2021
Batch #1038; Slapsebrygg
12.01.2022
Batch #1028; Gårdsøl
05.08.2021