3 siste batcher

#N/A#N/A#N/A
Status:
Status:
Status:
Du er her: Forside » Batch# » Batch #1022; NissepIPA 2020

Batch #1022; NissepIPA 2020

Beskrivelse

De 2 siste batchene dette året blir en IPA jeg har kalt NissepIPA. De blir akkurat ferdig til julefreden senker seg….
En GODT humlet IPA med 5 forskjellige humler, og totalt over 24 g humle pr liter ferdig øl. Noe tilsettes i kok, noe i whirpool og noe som tørrhumling.
Som en liten rosin i pølsa?, tilsettes også 500 g mangopurè som tørrhumling. Tipper dette blir en smaksbombe

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
35 l 90 min 108.1 7.2 SRM 1.062 1.012 6.8 %

Malt

Navn Mengde %
Pilsner 2-Row 8.1 kg 90
Victory Malt (biscuit) 500 g 5.56
Oats, Flaked 200 g 2.22
Special B Malt 100 g 1.11
Wheat Malt 100 g 1.11

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Galena 25 g 60 min Boil Pellet 14.2
Chinook 50 g 30 min Boil Pellet 13
Centennial 100 g 5 min Boil Pellet 10
Ekuanot 50 g 5 min Boil Pellet 15
Centennial 150 g 30 min Aroma Pellet 10
Summit 50 g 30 min Aroma Pellet 17
Centennial 200 g 5 min Dry Hop Pellet 10
Citra 100 g 5 min Dry Hop Pellet 12

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Canning Salt (NaCl) 1 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt (MgSO4) 6 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 23 ml 0 min Mash Water Agent
Slaked Lime (Ca(OH)2) 8 g 0 min Mash Water Agent
Gjærnæring 10 g 10 min Boil Other
Mangopurè 500 g 0 min Secondary Flavor
Ascorbic Acid (Askorbinsyre) 10 g 0 min Secondary Other

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
Coastal Haze Ale Yeast Blend (WLP067) White Labs 75% 0°C - 0°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 66°C 90 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 14 Dager: 20°C
Secondary 2 Dager: 4°C
Aging 7 Dager: 10°C

Legg igjen en kommentar