Beskrivelse
De 2 siste batchene dette året blir en IPA jeg har kalt NissepIPA. De blir akkurat ferdig til julefreden senker seg….
En GODT humlet IPA med 5 forskjellige humler, og totalt over 24 g humle pr liter ferdig øl. Noe tilsettes i kok, noe i whirpool og noe som tørrhumling.
Som en liten rosin i pølsa?, tilsettes også 500 g mangopurè som tørrhumling. Tipper dette blir en smaksbombe
Nøkkeltall
Type: All Grain (American-Style India Pale Ale)
ABV: 6.8 % | IBU: 108.1 | Volum: 35 L
Est. OG: 1.062 SG | Est. FG: 1.012 SG | Est. Farge: 14.2 EBC
Utstyr: GrainFather TuneBrygget
Mesking
- Hovedmesk: 66 °C i 90 min
- Utmesk: 78 °C i 10 min
Koketid: 90 min
Gjæring
- Primær: 14 dager @ 20 °C
- Sekundær: 2 dager @ 4 °C
Malt
- Pilsner 2-Row – 8.1 kg
- Victory Malt (biscuit) – 0.5 kg
- Oats, Flaked – 0.2 kg
- Special B Malt – 0.1 kg
- Wheat Malt – 0.1 kg
Humle
- Galena – 0.025 kg (Boil, 60 min)
- Chinook – 0.05 kg (Boil, 30 min)
- Centennial – 0.1 kg (Boil, 5 min)
- Ekuanot – 0.05 kg (Boil, 5 min)
- Centennial – 0.15 kg (Aroma, 30 min)
- Summit – 0.05 kg (Aroma, 30 min)
- Centennial – 0.2 kg (Dry Hop, 5 min)
- Citra – 0.1 kg (Dry Hop, 5 min)
Gjær
- Coastal Haze Ale Yeast Blend – 1 pkg (White Labs)
Tilsetninger
- Canning Salt (NaCl) – 1 g (Mash)
- Epsom Salt (MgSO4) – 6 g (Mash)
- Lactic Acid – 23 ml (Mash)
- Slaked Lime (Ca(OH)2) – 8 g (Mash)
- Gjærnæring – 10 g (Boil)
- Mangopurè – 500 g (Secondary)
- Ascorbic Acid (Askorbinsyre) – 10 g (Secondary)