Nøkkeltall
Type: All Grain (Klassisk Norsk Juleøl)
ABV: 9.14 % | IBU: 31.3 | Volum: 25 L
Est. OG: 1.094 SG | Est. FG: 1.031 SG | Est. Farge: 61.7 EBC
Utstyr: Grainfather G30
Mesking
- Hovedmesk: 66 °C i 90 min
- Utmesk: 78 °C i 10 min
Koketid: 90 min
Gjæring
- Primær: 5 dager @ 21 °C
- Sekundær: 5 dager @ 22 °C
Malt
- Pilsner 2-Row – 7 kg
- Caraamber – 0.85 kg
- Caramunich III – 0.55 kg
- Special B Malt – 0.35 kg
- Carafa I – 0.25 kg
- Oats, Flaked – 0.2 kg
Humle
- Willamette – 0.075 kg (Boil, 30 min)
- Willamette – 0.025 kg (Boil, 15 min)
- Willamette – 0.025 kg (Boil, 5 min)
Gjær
- English Ale – 440 pkg (White Labs)
Tilsetninger
- Appelsinskall Raspet – 20 g (Boil)
- Gjærnæring – 10 g (Boil)
- Ingefær Tørket – 15 g (Boil)
- Koriander Hel – 15 g (Boil)