3 siste batcher

Batch #1114;
HelHvete
Batch #1115;
SommerIPA 2025
Batch #1116;
Kølsh
Status: Drikkeklar
Status: Drikkeklar
Status: Drikkeklar

Batch #1020; Fjøsnissens Brølejus

Beskrivelse

Batch #1020; Fjøsnissens Brølejus er årets 2. juleøl. Samme inngredienser som i forrige, men justert litt ned på bl.a. humle siden denne batchen skal gi 10 liter mindre enn den forrige. Grunnen til det er at jeg ønsker en fyldigere øl, og dermed legger jeg ABV litt høyere.

Nøkkeltall

Type: All Grain (Klassisk Norsk Juleøl)

ABV: 9.14 % | IBU: 31.3 | Volum: 25 L

Est. OG: 1.094 SG | Est. FG: 1.031 SG | Est. Farge: 61.7 EBC

Utstyr: Grainfather G30

Mesking

  • Hovedmesk: 66 °C i 90 min
  • Utmesk: 78 °C i 10 min

Koketid: 90 min

Gjæring

  • Primær: 5 dager @ 21 °C
  • Sekundær: 5 dager @ 22 °C

Malt

  • Pilsner 2-Row – 7 kg
  • Caraamber – 0.85 kg
  • Caramunich III – 0.55 kg
  • Special B Malt – 0.35 kg
  • Carafa I – 0.25 kg
  • Oats, Flaked – 0.2 kg

Humle

  • Willamette – 0.075 kg (Boil, 30 min)
  • Willamette – 0.025 kg (Boil, 15 min)
  • Willamette – 0.025 kg (Boil, 5 min)

Gjær

  • English Ale – 440 pkg (White Labs)

Tilsetninger

  • Appelsinskall Raspet – 20 g (Boil)
  • Gjærnæring – 10 g (Boil)
  • Ingefær Tørket – 15 g (Boil)
  • Koriander Hel – 15 g (Boil)

Legg igjen en kommentar