3 siste batcher

Batch #1107;
Børjebønn Cider 2024-1
Batch #1108;
Børjebønn Cider 2024-2
Batch #1109;
Børjebønn Cider 2024-3
Status: Lagring
Drikkeklar
Status: Lagring
Drikkeklar
Status: Lagring
Drikkeklar
Du er her: Forside » Oppskrifter » Knekkebrød av mesk

Knekkebrød av mesk

Ingredienser

4 dl mesk (tørr)
3 dl sammalt hvete
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 1/2 ts salt
1 ss havsalt (frovt)
7 dl vann

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle, bortsett fra havsaltet. Tilsett væsken og bland det til en tykk røre.

Spre røren jevnt utover 2 langpanner (stekebrett) med bakepapir. Det er viktig at det er jevnt fordelt, slik at knekkebrødene blir jevne og sprø. Strø havsaltet jevnt over

Rut dem opp med kniv eller pizzarulle, før de settes i forvarmet ovn på 160 grader i 1 time og 20 min. Det er en fordel om det er en varmluftsovn, men vanlig ovn går også. Om du steker begge platene samtidig, bør platene bytte plass halvveis i steketiden.

Avkjøl på risk før de brytes opp å legges i en tett pose eller boks for oppbevaring

Legg igjen en kommentar