Ingredienser
4 dl mesk (tørr)
3 dl sammalt hvete
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 1/2 ts salt
1 ss havsalt (frovt)
7 dl vann
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre i en bolle, bortsett fra havsaltet. Tilsett væsken og bland det til en tykk røre.
Spre røren jevnt utover 2 langpanner (stekebrett) med bakepapir. Det er viktig at det er jevnt fordelt, slik at knekkebrødene blir jevne og sprø. Strø havsaltet jevnt over
Rut dem opp med kniv eller pizzarulle, før de settes i forvarmet ovn på 160 grader i 1 time og 20 min. Det er en fordel om det er en varmluftsovn, men vanlig ovn går også. Om du steker begge platene samtidig, bør platene bytte plass halvveis i steketiden.
Avkjøl på risk før de brytes opp å legges i en tett pose eller boks for oppbevaring