3 siste batcher

Batch #1114;
HelHvete
Batch #1115;
SommerIPA 2025
Batch #1116;
Kølsh
Status: Drikkeklar
Status: Drikkeklar
Status: Drikkeklar

Batch #1022; NissepIPA 2020

Beskrivelse

De 2 siste batchene dette året blir en IPA jeg har kalt NissepIPA. De blir akkurat ferdig til julefreden senker seg….
En GODT humlet IPA med 5 forskjellige humler, og totalt over 24 g humle pr liter ferdig øl. Noe tilsettes i kok, noe i whirpool og noe som tørrhumling.
Som en liten rosin i pølsa?, tilsettes også 500 g mangopurè som tørrhumling. Tipper dette blir en smaksbombe

Nøkkeltall

Type: All Grain (American-Style India Pale Ale)

ABV: 6.8 % | IBU: 108.1 | Volum: 35 L

Est. OG: 1.062 SG | Est. FG: 1.012 SG | Est. Farge: 14.2 EBC

Utstyr: GrainFather TuneBrygget

Mesking

  • Hovedmesk: 66 °C i 90 min
  • Utmesk: 78 °C i 10 min

Koketid: 90 min

Gjæring

  • Primær: 14 dager @ 20 °C
  • Sekundær: 2 dager @ 4 °C

Malt

  • Pilsner 2-Row – 8.1 kg
  • Victory Malt (biscuit) – 0.5 kg
  • Oats, Flaked – 0.2 kg
  • Special B Malt – 0.1 kg
  • Wheat Malt – 0.1 kg

Humle

  • Galena – 0.025 kg (Boil, 60 min)
  • Chinook – 0.05 kg (Boil, 30 min)
  • Centennial – 0.1 kg (Boil, 5 min)
  • Ekuanot – 0.05 kg (Boil, 5 min)
  • Centennial – 0.15 kg (Aroma, 30 min)
  • Summit – 0.05 kg (Aroma, 30 min)
  • Centennial – 0.2 kg (Dry Hop, 5 min)
  • Citra – 0.1 kg (Dry Hop, 5 min)

Gjær

  • Coastal Haze Ale Yeast Blend – 1 pkg (White Labs)

Tilsetninger

  • Canning Salt (NaCl) – 1 g (Mash)
  • Epsom Salt (MgSO4) – 6 g (Mash)
  • Lactic Acid – 23 ml (Mash)
  • Slaked Lime (Ca(OH)2) – 8 g (Mash)
  • Gjærnæring – 10 g (Boil)
  • Mangopurè – 500 g (Secondary)
  • Ascorbic Acid (Askorbinsyre) – 10 g (Secondary)

Legg igjen en kommentar