Etter å ha smakt Omnipollo Noa Pecan Mud Cake Stout, så måtte det testes å brygge en variant av denne. Da med pekannøtter. Nøtter er noe jeg aldri har testet å tilsette i øl før, så her måtte det sjekkes litt.
Etter å ha lest denne tråden fra Homebrewtalk og denne fra Norbrygg, kom jeg frem til å teste følgende:
Fremgangsmåte
- Del nøttene lett (ikke knus dem), og spre de utover et bakepapir
- Riste de i ovnen på 150 grader i 10 minutter med varmluft
- Ta de ut av ovnen, vend dem
- Inn igjen i nye 5 minutter uten varmluft
- Avkjøl, og legg de på sprit frem til de skal tilsettes
Nøtteblandingen tilsettes etter stormgjæring, slik at de blir liggende i gjæringskaret i ca 10 dager
Hvor mye nøtter brukte du? Tenker da i forhold til en 25l batch
Hei!
Vi brukte 180 gram (3 poser) til en batch på 25 liter til gjæring. Har enda ikke testet ølen, så vet ikke om det er for mye, for lite, eller helt passe 🙂
Kan du dele oppskriften på denne?
Hvordan ble ølet? om du husker😂
Hei!
Den ble god, men bør nok øke mengde nøtter for å få hentet mer smak 🙂