3 siste batcher

Batch #1107;
Børjebønn Cider 2024-1
Batch #1108;
Børjebønn Cider 2024-2
Batch #1109;
Børjebønn Cider 2024-3
Status: Lagring
Drikkeklar
Status: Lagring
Drikkeklar
Status: Lagring
Drikkeklar
Du er her: Forside » Veiledninger » Kakaonibs i øl

Kakaonibs i øl

Kakaonibs er små biter av ristede kakaobønner som har en intens kakaosmak, med en sprø tekstur og en nøtteaktig smak. Da jeg skulle brygge sjokoladeporter, ønsket jeg å tilsette kakaonibs for å få en fremtredende sjokoladesmak.

Rå nibs er det ikke så mye smak i, så det er lurt å riste de i ovnen på høy temp for å få frigjort smak og aroma.

  1. Varm opp stekovnen til 250 grader
  2. Legg bakepapir i en langpanne, og spre kakaonibsene utover
  3. Sett inn langpannen med kakaonibsene i ovnen, og la de stå i 2 minutter. Gjerne med varmluft. Her er det viktig at de ikke brenner seg. Brent smak vil vi ikke ha
  4. Etter 2 minutter, ta ut langpannen og skru av ovnen. Rør og vend på kakaonibsene
  5. Sett de så inn i ovnen igjen i 2 minutter til.
  6. Nå er de ferdige. La de avkjøle seg
  7. Ha kakaonibsene på f.eks ett rent og desinfisert syltetøyglass, og tilsett en eller annen form for sprit. F.eks Whiskey eller Bourbon for å trekke aroma fra. Ren sprit fungerer også. La nibsene ligge her i minst ett døgn før det tilsettes i gjæringskaret etter stormgjæring. Disse synker til bunn, og blander seg inn i gjærkaka. Den lille mengde med sprit som tilsettes, vil ikke ha noen innvirkning på alkoholstyrken i det ferdige ølet

Jeg får ut ca 30 liter ferdig øl, og brukte 100 gram kakaonibs. Om dette er for lite, helt passe eller for mye, vet jeg ikke enda. 

En kommentar om “Kakaonibs i øl”

Legg igjen en kommentar