Fakta
Wy1056 fra WYeast er en gjær som brukes til ølstilen American Ale. Gjæren gir ett rent smaksbilde med noe frukt og ester.
Fungerer godt i en øl som har en fremhevet malt eller humlekarakter.
Nøkkeltall
Arbeidstid: 2 uker
Smaker: Citrus
Logg
26.11.18
Forrige batch med denne gjæren ble ikke god, og vi tipper det er gjæren som har skylden. Etter 10 batcher bestilte vi en ny pakke, som nå er bygd opp til ca 350mrd celler.
06.02.18
Ny starter til en Heldige Hilde. Denne gjæren var ikke så gammel, så den våknet til live etter ca 14 timer.
Kun ett step med 404 gram spraymalt og 4 liter vann.
Denne gangen tester vi og ikke kjøre magnetrøreren hele tiden. Kjørte den de første 14 timene til gjæringen var igang, også skrudde vi den av. Detter for og ikke tilsette mer oksygen, og dermen vil gjærcellene bli sterkere og bedre forbredt til de skal jobbe i gjærdunken. Der blir det jo aldri tilsatt oksygen etter at gjæringen har startet. Dette tar lengre tid, så planlegging er viktig 🙂
24.11.17
Glasset med denne gjæren hadde nå stått i kjøleskapet i over 5 måneder. Ved forrige starter produserte vi ca 330 mrd celler ekstra. I følge kalkulatoren hos Brewunited, var det nå ca 90 mrd celler igjen.
Starteren trengte nå 2 step, første 100 g spraymalt og 1 liter vann, så 350 g spraymalt og 3,5 liter vann.
Step1
Brukte 36 timer på og starte. Ferdig på ca 24 timer.
OG på "overvann": 1.006
Step 2
Brukte ca 8 timer på og starte. Ferdig på 48 timer
OG på "overvann": 1.005