Fakta
WLP002 fra White Labs er en klassisk ESB-gjærstamme fra et av Englands største uavhengige bryggeri. Denne gjærstammen passer best til engelske øltyper som mild, bitter, porter, og engelsk stout. Gjærstammen vil produsere et veldig rent øl, og pga lav utgjæring vil den etterlate restsødme.
Nøkkeltall
Logg
09.09.20
Gjæren fra i fjor startet ikke, så ny pakke er kjøpt
Juleøltid. 2 step skal holde til første batch.
Step 1: 101 g spraymalt og 1 l vann. Startet etter 1 døgn. Ferdig etter 2 døgn
Step 2: 454 g spraymalt og 4,5 l vann.
14.11.19
Ny runde, denne gang skal gjæren brukes til en Omnipollo pecan mud cake stout. Her kreves det mye gjær (655 mrd celler), så denne skal steppes opp i 3 omganger.
Step 1: 101 g spraymalt og 1 l vann. Ferdig på 3 dager. OG overvann: 1.011
Step 2: 404 g spraymalt og 4 l vann
Step 3: 303 g spraymalt og 3 l vann
20.09.19
På tide med juleøl igjen. Egentlig altfor sent...
Satt starter fredag 13.09. Den startet aldri i løpet av 7 dager, så den ble erstattet med en ny pakke. Gjæren var da ca 360 dager gammel. Har ikke vært noe problem før.
Ny starter satt 20.09. Skal steppes opp 2 ganger.
Step 1: 101 g spraymalt og 1 l vann.
Step 2: 404 g spratmalt og 4 l vann.
29.08.18
Ny starter til juleøl.
Step 1: 303g spraymalt og 3 liter vann. Ferdig på 2 dager. OG overvann: 1.013
20.08.18
7 starterbatchen med denne gjæren. 1 år siden forrige starter. Ca 29 mrd celler igjen. Steppes opp 2 ganger, opp til 735 mrd celler der 477 mrd pitches, og 258 mrd lagres til neste batch.
Step 1: 101g spraymalt og 1 liter vann. Tok ca 4 dager før den våknet. Ble da ferdig på ca 1 døgn. OG overvann: glemte å måle
Step 2: 404g spraymalt og 4 liter vann. Ferdig på 2 dager. OG overvann: 1.013 (som betyr 63% utgjæring), og pH 4.35
15.08.17
Gjæren vi hadde lagret, var nå ca 1 år gammel. Den har da stått lagret i kjøleskap på ca 5 grader.
Gjærstarter til batch #57, #58, #59 og #60; Juleøl
Step 1: 101g spraymalt og 1 liter vann. Tok ca 3 dager før den våknet. Ble da ferdig på ca 1 døgn
Step 2: 404g spraymalt og 4 liter vann. Ferdig på 2 døgn.Som før, ekstremt flokkulerende. Ser ut som det er dasspapir i kolben.