3 siste batcher

Batch #1092;
Absolutt KveikIPA
Batch #1093;
HelHvete
Batch #1094;
Gårdsøl
Status: Drikkeklar
Status: Drikkeklar
Status: Drikkeklar
Du er her: Forside » Batch# » Batch #1045; Raspilla Sour

Batch #1045; Raspilla Sour

Beskrivelse

En helt ny ølstil skal testes. Surøl. Ikke en ren surøl, men mer mot Berliner Weisse. Dog ikke helt sikker på om dette er den korrekte ølstilen…
I denne skal jeg tilsette 2,5 kg bringebær som er pasteurisert på 80 grader, og most med stavmikser. I tillegg skal det inn 750 gram laktose og 5 gram vanilje. Forhåpentligvis vil laktosen utjevne noe av surheten, og gi fylde til det ferdige ølet.
Denne gjæres med tørrgjæren Philly Sour

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
25 l 60 min 7.7 4.1 SRM 1.053 1.018 4.73 %

Malt

Navn Mengde %
Pale Ale 2.25 kg 39.13
Wheat Malt 2.25 kg 39.13
Milk Sugar (Lactose) 750 g 13.04
Wheat Flaked 500 g 8.7

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Hallertauer Mittelfrueh 30 g 15 min Boil Pellet 4

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Calcium Chloride (CaCl2) 1 g 0 min Mash Water Agent
Canning Salt (NaCl) 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt (MgSO4) 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsum (CaSO4) 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Vanilje 5 g 0 min Flameout Other
Bringebær 2500 g 0 min Secondary Flavor

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
Philly Sour Lallemand (LalBrew) 80% 0°C - 0°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 66°C 60 min
Utmesk 78°C 10 min

Gjæring og Karbonering

Steg Tid Temp
Primary 14 Dager: 25°C
Secondary 2 Dager: 4°C
Aging 7 Dager: 4°C

Notater

Varm opp bringebær til 80 grader. Mos dem med stavmikser. Tilsett laktose og vanilje

Nedlastinger

Legg igjen en kommentar