Fakta
WLP300 Hefeweizen brukes for og lage tradisjonelleog autentiske tyske hveteøl.
Den gir de velkjente smakene av banan og nellikspiker som er en del av smaksbildet i disse populære øltypene. En tysk hveteøl skal være noe uklar i utseende, noe denne gjæren gir.
Nøkkeltall
Utgjærings%: 72% - 76%
Flokkulering: Lav
Alkoholtolleranse: Medium
Foretrukket gjæringstemperatur: 18 - 22 oC
Arbeidstid: 2 uker
Smaker: Banan, nellik
Arbeidstid: 2 uker
Smaker: Banan, nellik
Logg
22.06.2018
8 starterbatchen med denne gjæren. 6 mnd siden forrige starter. Ca 106 mrd celler igjen. Steppes opp 2 ganger, opp til 741 mrd celler der 405 mrd pitches, og 336 mrd lagres til neste batch.
Våknet etter litt over et døgn. Ferdig etter 3 døgn.
OG på "overvann": 1.015